DIY: Xmas ντεκόρ για το τζάκι!

 


 Go Glam

 

 DIY-fireplace-glam

 

Βήμα 1

Ο τοίχος πάνω από το τζάκι είναι το κλειδί. Σας προτείνουμε να το διακοσμήσετε τον τοίχο σας με ένα άσπρο διακοσμητικό τοίχου για να ξεχωρίζει.

 

Βήμα 2

Τώρα είναι η ώρα να γεμίσει το εσωτερικό του τζακιού με ένα πολυτελές λευκό πανί -όπως κάνουμε κάτω από το δέντρο  των Χριστουγέννων - και τοποθετούμε μια ασημένια διακοσμητική πιατέλα με διάφορα Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και φιγούρες. Δύο μικροσκοπικά χριστουγεννιάτικα δέντρα -μια σε κάθε πλευρά της πιατέλας- προσθέσετε λίγο χρώμα στη διακόσμηση του λευκού.

 

inart-blog-DIY-fireplace-glam-steps

 

Βήμα 3

Για να «ζεστάνει» Χριστουγεννιάτικη γωνία, προσθέτουμε ένα μεγάλο φανάρι κατασκευασμένο από γυαλί και ασήμι. Ένα κερί στο εσωτερικό, και το δωμάτιο θα φωτίσει αμέσως.

 

Βήμα 4

Οι τελικές πινελιές πρέπει να γίνουν στην άνω επιφάνεια του τζακιού. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του με την τοποθέτηση μερικών κλαδιών σε λευκό ή ασημί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ασημένια κηροπήγια σε με λευκά κεριά τοποθετημένα στο κέντρο. Ολοκληρώστε την εμφάνιση με την προσθήκη μερικών Χριστουγεννιάτικων αντικειμένων  μέσα σε μια πιατέλα ή χωριστά -Έχουμε επιλέξει ένα περιστέρι για να διακοσμήσετε τα κλαδιά.

 

Go Traditional

 inart-blog-DIY-fireplace-traditiona

 

Βήμα 1

Το παραδοσιακό στυλ είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το σύγχρονο. Αυτό επιτυγχάνεται με τον μεγάλο καθρέφτη που σας προτείνουμε να τοποθετήσετε μέσα στο τζάκι. Αντανακλά το φως και αν τοποθετήσετε δύο κηροπήγια μπροστά του και ανάψετε τα κεριά, το δωμάτιο θα δείξει άμεσα μεγαλύτερο και πιο λαμπερό!

 

Βήμα 2

Ένα δεύτερο κάτοπτρο, μικρότερο αυτή τη φορά, είναι τοποθετημένο στην επάνω επιφάνεια του τζακιού για να προσθέσει ακόμα περισσότερες αντανακλάσεις στο δωμάτιο.

 

inart-blog-DIY-fireplace-traditional-steps

 

Βήμα 3

Στη συνέχεια, θα πρέπει o καθρέφτης να περιβάλλεται από Χριστουγεννιάτικα κλαδιά -με πράσινο χρώμα και να τα διακοσμήσετε με τις αγαπημένες σας μπάλες Χριστουγέννων –Προτείνουμε να πάρετε διαφανή μπάλες που μας θυμίζουν νιφάδες χιονιού.

 

Βήμα 4

Τέλος, στολίζουμε με vintage αντικείμενα , όπως αυτή η παραδοσιακή κούκλα που αντανακλά την αθωότητα του παρελθόντος.