Tips για ένα μικρό καθιστικό δωμάτιο

Tips για μικρό καθιστικό

Τα τελευταία έτη, οι μικροί χώροι έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς η ζωή έχει αλλάξει και οι απαιτήσεις έχουν διαφοροποιηθεί. Ούτως ή άλλως όμως, ο χώρος του καθιστικού σπάνια είναι μεγάλος.

Οι παρακάτω ιδέες έρχονται να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, τη μετατροπή δηλαδή ενός μικρού καθιστικού, σε ένα όμορφο και φιλόξενο χώρο, ιδανικό για χαλάρωση και διασκέδαση:

  • Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για τους τοίχους, όπως π.χ. απαλό μωβ, κρεμ, γαλάζιο κλπ. Αυτό θα προσθέσει ζεστασιά και ενδιαφέρον, χωρίς να υπάρχει την αίσθηση του κλειστού χώρου. Αποφύγετε τη χρήση του λευκού χρώματος, καθώς αυτό συνιστάται για μεγαλύτερα και ενιαία δωμάτια.
  • Αποφύγετε τα περίεργα σχήματα σε έπιπλα. Θα χρειαστεί καλώς ή κακώς να κάντε κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά την επιλογή των επίπλων σας.
  • Προτιμήστε τετράγωνα σχήματα για μια νοικοκυρεμένη εμφάνιση και προσπαθήστε να επιλέξετε έπιπλα που αποκαλύπτουν όσο το δυνατό περισσότερο το πάτωμα. Αυτό θα ξεγελάει το μάτι και θα κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.
  • Σκεφτείτε ‘έξυπνες λύσεις’ και έπιπλα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύονται μέσα σε άλλα, όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  • Διαλέξτε ένα ή δύο σημεία προσοχής, όπως για παράδειγμα ένα εντυπωσιακό επιτραπέζιο φωτιστικό, το οποίο θα κάνει το χώρο να φαίνεται μοντέρνος και θα αποσπά την προσοχή από το μέγεθός του.

Διαβάστε ακόμα, πως μπορείτε να πειραματιστείτε με το φωτισμό, τους καθρέπτες, απλούς κανόνες για τη διακόσμηση του χώρου σας, αλλά και περισσότερα tips για να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο!

*Featured image source