Πως να κάνετε το σπίτι σας πιο χαρούμενο

inart Romantic Style

Από τα χρώματα ως την επίπλωση μικρές λεπτομέρειες μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα χαρμόσυνο και φιλόξενο σπιτικό. Τα πιο ενδιαφέροντα δωμάτια  είναι αυτά που αναμειγνύουν κουλτούρες και περιόδους.

Πειραματίσου, συνδυάζοντας στυλ όπως το industrial με το boho, τα οποία αποτελούν κορυφαίες τάσεις της μόδας αυτή τη στιγμή, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα  ένα διαχρονικό στυλ.

inart-boho-style

Επέλεξε χρώματα που σε κολακεύουν, σου ταιριάζουν, σε χαροποιούν!

Είτε στους τοίχους, είτε στις διάφορες πινελιές χρωμάτων από τα αντικείμενα μέχρι τα υφάσματα, η επιλογή των χρωμάτων θα πρέπει να είναι αυτή που σε αντιπροσωπεύει!

Οι συμβουλές των διακοσμητών και οι τάσεις τις μόδας είναι για να σου δώσουν ιδέες, εσύ υιοθετείς αυτές που σου ταιριάζουν.

Θυμήσου τη δύναμη του λευκού χρώματος! Το λευκό αντανακλά το φως και με τον μοναδικό αυτό τρόπο, διαχέει ενέργεια μέσα στο σπίτι.

Προσφέρει επίσης στο χώρο ένα πρίσμα χρωμάτων, γεγονός που πολλές φορές δε γίνεται αντιληπτό. Είναι ο πιο εύστοχος τρόπος να φωτίσεις μικρούς διάδρομους και μικρά σκοτεινά δωμάτια.

Αγόρασε έπιπλα και αντικείμενα που δε θα βαρεθείς εύκολα αλλά και δε θα σε κουράσουν, εσύ γνωρίζεις ποια μπορεί να είναι αυτά! Μη βιάζεσαι με τις αγορές σου, μελέτησε τον χώρο σου και κάνε τις σωστές κινήσεις. Όταν συναντήσεις το κατάλληλο κομμάτι που σε «φωνάζει» θα βρεις και το ιδανικό μέρος γι αυτό!

inart-antique-vintage

Για το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή ακόμα και την είσοδο, μπορείς να διαλέξεις antique και vintage κομμάτια που δίνουν ζεστασιά αλλά κ έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο.

Στρόγγυλα σχήματα, όπως π.χ. το τραπεζάκι του σαλονιού, ή μια κονσόλα κάνουν  τον χώρο πιο αξιαγάπητο και φιλόξενο, αφού οι άγριες γωνίες μειώνονται.

inart-industrial-14a

Προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα κομμάτια ταπετσαρίας σε ένα τολμηρό έντονο χρώμα ή ένα πολύπλοκο μοτίβο, καθώς θα βαρύνει πολύ τον χώρο και θα κουράζει εσένα και τους καλεσμένους σου. Ένα ανάλαφρο φωτεινό καθιστικό, είναι σίγουρα πιο ευνοϊκό για συζήτηση και χαλάρωση.

Στην είσοδο αντίθετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο έντονα χρώματα.

inart-happy-colors

Το χρώμα δημιουργεί χαρά και αποτελεί ιδανικό τρόπο να υποδεχθείς τους φίλους σου, μεταδίδοντάς τους αυτό το συναίσθημα μόλις εισέλθουν στο κατώφλι του σπιτιού σου!

Μικρές εκπλήξεις, αποτρέπουν ένα σπίτι από το να δείχνει πολύ σοβαρό. Είναι διασκεδαστικό να τοποθετήσεις στοιχεία σε απρόβλεπτες θέσεις.

inart-antitheseis

Δημιούργησε ομορφιά με αντιθέσεις! Η μίξη ταπεινών και εκλεκτών υλικών προκαλεί μια ενδιαφέρουσα ίντριγκα στο δωμάτιο κάνοντάς το πιο ελκυστικό.