Έφτασε ο Απρίλιος και είμαστε έτοιμοι για αλλαγές!

 

Αποχρώσεις Παστέλ ή έντοντα νέον

Τα μουντά και σκούρα χειμωνιάτικα χρώματα μπορούν να αντικατασταθούν από παστέλ χρώματα ή ακόμη και έντονα νέον. Αυτές οι αποχρώσεις πάνε σε όλα τα στυλ σπιτιού (π.χ. σύγχρονο, country, διαχρονικό ή και εξαιρετικά glam) και μπορούν να εφαρμοστούν στο σαλόνι, την κουζίνα, την τραπεζαρία, το υπνοδωμάτιο και να συνδυαστούν ακόμα και με εποχιακά κεντρικά κομμάτια. Δε χρειάζεται μεγάλες, μαζεμένες αλλαγές. Ένας χώρος μπορεί να δείξει νέο τόνο αλλάζοντας απλώς ένα χαλί ή προσθέτοντας διακοσμητικά, μαξιλάρια, φωτιστικά και φυτά.


Μονοχρωμία

Για αυτούς που αγαπάν τη μονοχρωμία μια ιδανική λύση που είναι πολύ της μόδας είναι το μπεζ ανοιχτό και το παλ γαλάζιο. Καλαίσθητο και πολύ δημοφιλές για το 2021 είναι το γκρι μπλε, ωστόσο εγώ θα ήθελα να αναφέρω και το δικό μου αγαπημένο χρώμα που είναι το γαλάζιο του σύννεφου και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

Δίχρωμοι συνδυασμοί

Για αυτούς που είναι πιο τολμηροί και θέλουν να κάνουν μια έντονη αλλαγή στο σπίτι τους και να αναμείξουν τις δύο εποχές, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, προτείνονται οι δίχρωμοι συνδυασμοί. Στους δίχρωμους συνδυασμούς υπάρχει η επιλογή ενός κυρίαρχου χρώματος π.χ. το ανοιχτό γκρι σε μεγάλες επιφάνειες και μια συμπληρωματική απόχρωση, όπως το κίτρινη ή το ρόζ ή μπλέ. Το ανοιχτό γκρι είναι εύκολο χρώμα και ταιριαστό με όλα τις αποχρώσεις.

Άλλες επιλογές για δίχρωμους συνδυασμούς είναι οι τόνοι του ροζ-σομόν, γαλάζιου απαλού́-πρασίνου απαλού, λευκού́- σάπιου μήλου, γκρι και μπλε ανοιχτού́ που αποτελούν βασικές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές προτάσεις. Όσον αφορά τις χρυσές αποχρώσεις αποτελούν μια κλασική και ασφαλής επιλογή και συνήθως αναβαθμίζουν το χώρο. Από την άλλη τα γήινα χρώματα-σχέδια όπως το μπεζ, το καφέ και το ιβουάρ είναι διαχρονικές αξίες που δίνουν ηρεμία στο σπίτι σας.
Σκεφτείτε τα παραπάνω και προχωρήστε σε αλλαγές. Μια μικρή αλλαγή στο χώρο σας ή η αγορά ενός διακοσμητικού ή επίπλου θα δώσει μια άλλη αίσθηση στο σπίτι. Δημιουργήστε έναν χώρο που θα σας αναζωογονεί και θα σας κάνει να χαίρεστε να βρίσκεστε εκεί.
Aνακαλύψτε περισσότερες ιδέες με έπιπλα και διακοσμητικά inart στο www.inart.com.


Αρχιτέκτονας - Διακοσμητής Μεντενζης Στεφανος