Πρόταση του Μήνα: Με έμπνευση από Αφρική!

Όταν σκεφτόμαστε την Αφρική, έρχονται στο μυαλό μας ζωντανές εικόνες της φύσης: απέραντες εκτάσεις, ζώα να τρέχουν ελεύθερα, η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Η σπάνια αυτή αίσθηση ηρεμίας, αρμονίας και ελευθερίας ενέπνευσε την ομάδα διακοσμητών μας να δημιουργήσει αυτή τη γωνιά με αφρικάνικη γοητεία, την οποία σίγουρα θα θέλετε να εντάξετε στο χώρο σας.


Αγαλματίδια ή ανθρώπινες φιγούρες, φυσικά υφάσματα με ιδιαίτερες υφές, animal prints, στοιχεία από δέρμα ή ρατάν και περίτεχνα σκαλίσματα είναι μερικά από όσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ένα ιδιαίτερο στυλ στον χώρο σας. Ένα στυλ που θα σας κάνει να ταξιδεύετε νοερά στην Αφρική, κάθε φορά που χαλαρώνετε στο σαλόνι σας.

Η αγαπημένη σου African γωνιά

Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών, αποτελεί τη βασική ιδέα για ένα χώρο εμπνευσμένο από την Αφρική, που αποπνέει σύγχρονη αισθητική. Ο συνδυασμός της γούνας με το ρατάν, προσφέρει ζεστασιά, κομψότητα και απλότητα ταυτόχρονα.

 

inart - protasi-tou-mhna-me-empneusi-apo-afriki - 01

Τα έπιπλα

Καθώς σκεφτόμαστε το συγκεκριμένο στυλ οι εικόνες της φύσης αρχίζουν να ξεδιπλώνονται μέσα στο μυαλό μας, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυσικά υλικά και τα natural looking έπιπλα είναι αναγκαία για την επίτευξη αυτού του lοοk. Ένα χαρακτηριστικό του African style είναι τα εντυπωσιακά έπιπλα που ξεχωρίζουν στο χώρο.

Επιλέξτε μια peacock πολυθρόνα (γνωστή και ως πολυθρόνα «παγώνι»), σε μαύρη απόχρωση, που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Προσθέστε το αφρικανικό στοιχείο, χρησιμοποιώντας ένα ριχτάρι-γούνα με λεοπάρ prints. Μια τέτοια πολυθρόνα είναι κομψή, εντυπωσιακή και ταυτόχρονα, προσφέρει μέγιστη άνεση σε όποιον χαλαρώνει σε αυτή.
Μια όμορφη κονσόλα (ή μπουφές), από ξύλο και μέταλλο, με περίτεχνα σκαλίσματα στα ντουλάπια, σε συνδυασμό με ένα βοηθητικό τραπεζάκι, θα δώσουν μια διακριτική πολυτέλεια στο χώρο.

 

inart protasi-tou-mhna-me-empneusi-apo-afriki -02

Τα διακοσμητικά

Τα αγαλματάκια & οι tribal φιγούρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αφρικανικής παράδοσης και δε θα μπορούσαν να λείπουν. Εντυπωσιακές προτομές σε άσπρο ή μαύρο με τα πρόσωπα του αφρικανικού λαού, είναι μοναδικές επιλογές που κάνουν τη διαφορά.

Πάνω στην κονσόλα ή στο τραπεζάκι, μπορείτε να τοποθετήσετε ιδιαίτερα κεραμικά βάζα, με animal print patterns.

 

inart -protasi-tou-mhna-me-empneusi-apo-afriki -03

Τοίχος & Πάτωμα

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία το look, πρέπει να φροντίσετε τη διακόσμηση στο τοίχο καθώς και στο πάτωμα. Δημιουργήστε μια ethnic εικόνα, τοποθετώντας μια animal-printed ταπετσαρία πίσω από την κονσόλα-μπουφέ.

Ο επιτυχημένος συνδυασμός των υλικών συνεχίζεται. Η διακόσμηση του τοίχου αποτελείται από εντυπωσιακό ξύλινο καθρέφτη, με περίτεχνα σκαλίσματα-σχέδια, με ένα πανέμορφο συνδυασμό γήινων χρωμάτων , που αγκαλιάζουν αρμονικά το χώρο στον οποίο βρίσκεται.
Πολλοί καλλιτέχνες παγκοσμίως αντλούν έμπνευση από τη μοναδική παράδοση των αφρικανικών φυλών και του άγριου τοπίου, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα τέχνης με εικόνες της ξεχωριστής αυτής ηπείρου. Υπέροχοι πίνακες που μπορούν να αναδείξουν τον τοίχο σας.
Τελευταίο αλλά σημαντικό. Τα animal prints είναι η νούμερο 1 επιλογή μας για το συγκεκριμένο στυλ. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα γούνινο χαλάκι με τέτοιο μοτίβο. Προσθέστε δίπλα σε αυτό ζεστά μαξιλάρια της ίδιας χρωματικής παλέτας για να τονίσετε την αίσθηση της χαλάρωσης και της ελευθερίας που μας αρέσει να απολαμβάνουμε όλο το φθινόπωρο. Θα χαρίσουν άνεση και cozy αίσθηση στο χώρο. Είμαστε έτοιμοι! Απολαύστε το χώρο σας να αποπνέει έναν αέρα που θα σας ταξιδεύει στις σαβάνες και στις ερήμους της Αφρικής.

 

inart -protasi-tou-mhna-me-empneusi-apo-afriki -04

Το African-inspired στυλ έχει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει μοναδικό: συνδυάζει πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το λατρεύουμε. Είτε αγαπάτε το minimal, είτε το extravagant στυλ, είτε το μοντέρνο, είτε το κλασσικό, υπάρχει τρόπος να ενσωματώσετε το αφρικανικό στυλ στο χώρο σας με μικρές αλλαγές ή προσθήκες. Να είστε σίγουροι πως στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση και τον πολιτισμό της Αφρικής μπορούν να τον απογειώσουν αισθητικά. 

Εμπνευστείτε με έπιπλα και διακοσμητικά inart εδώ και μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα εξωτικό αφρικανικό παράδεισο.