Δημιουργήστε ένα μοναδικό Gallery Wall!

image source: Pinterest

Ένας ωραίος τρόπος για να διαμορφώσεις την εικόνα του σπιτιού σου, είναι η διακόσμηση των τοίχων. Ένας τοίχος στολισμένος με κάδρα πάντα προσδίδει στυλ ενώ ταυτόχρονα  κάνει το χώρο πιο ζεστό.

Το κρέμασμα των κάδρων -όσο εύκολη σχετικά υπόθεση και αν φαίνεται- έχει και αυτό τα μυστικά του. Άλλωστε είναι από τις εργασίες  που θέλουν τρόπο και όχι κόπο!

Δε χρειάζεται όμως να περιοριστείς σε ένα κάδρο! Μπορείς να φτιάξεις μια σύνθεση (Gallery Wall), η οποία μπορεί να δείξει εντυπωσιακή και να μεταμορφώσει τον τοίχο σου και κατ’ επέκταση το χώρο σου ολοκληρωτικά.

Οι επιλογές σου είναι πραγματικά ατελείωτες. Από ένα κολλάζ με οικογενειακές φωτογραφίες, μέχρι framed quotes και μοναδικές συλλογές έργων τέχνης, το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσεις ποιο στυλ θα επιλέξεις.

image source: Pinterest

image source: Pinterest

image source: Pinterest

Το ιδανικό ύψος για την τοποθέτηση ενός κάδρου, είναι περίπου 1,5 μέτρο από το έδαφος. Το κέντρο του κάδρου θα πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο όταν είμαστε όρθιοι, έτσι ώστε να βρίσκεται στη θέση των ματιών μας, λαμβάνοντας υπόψη το μέσο ύψος ανδρών και γυναικών.

Σε ένα gallery wall, το κεντρικό κάδρο της σύνθεσης θα πρέπει να είναι σε αυτό το ύψος, δηλαδή περίπου 1,5 μέτρο από το έδαφος, ενώ η απόσταση μεταξύ των κάδρων θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 10-12 εκατοστά.

Μια ωραία σύνθεση στον τοίχο είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει μια υπέροχη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

Προετοιμασία

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας αφορά στην προετοιμασία. Θα πρέπει να ξοδέψουμε τον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια εξ αρχής.

  • Επέλεξε το στυλ και τα κάδρα που θα χρησιμοποιήσεις
  • Αρίθμησε όλα τα κάδρα
  • Μέτρησε τις διαστάσεις τους και χρησιμοποίησε μια εφημερίδα ή λαδόκολλα τα οποία θα κόψεις σε ανάλογες διαστάσεις

image source: Pinterest

Εφαρμογή

  • Τοποθετήστε τα στο πάτωμα, κάντε δοκιμές και καταλήξτε στην τελική διάταξη που θα δώσετε στη σύνθεση.
  • Κόλλησε όλα τα χάρτινα κομμάτια στον τοίχο χρησιμοποιώντας χαρτοταινία.
  • Κάρφωσε σε κάθε ένα το καρφί του στη θέση που έχεις επιλέξει
  • Και τέλος, αφαίρεσε το χαρτί!

image source: Pinterest

Tip

Κρεμάστε τα κάδρα και από τις δύο πλευρές. Για τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε αλφάδι. Έτσι θα εξασφαλίσετε απόλυτη συμμετρία και αρμονία. Καλή επιτυχία!


Τέλος. αν ψάχνετε ιδέες για τους πίνακες που θα κρεμάσετε, ρίξτε μια ματιά στο board που έχει δημιουργήσει η inart στο Pinterest!

Follow inart's board Paintings on Pinterest.