Χριστουγεννιάτικη Διάθεση

Christmas spirit

Δημιούργησε ένα γιορτινό κλίμα στο σπίτι σου με απλές ιδέες και καλή διάθεση. Δώσε σε κάθε δωμάτιο ένα χριστουγεννιάτικο άγγιγμα!

Κάνε τον χώρο σου πιο παραμυθένιο για σένα και την οικογένεια σου, εμπνεύσου απ’ τις ιδέες μας αλλά χρησιμοποίησε κυρίως τη δική σου φαντασία. Αν έχεις παιδιά ανέθεσε τους δημιουργικές κατασκευές στολιδιών! Το κόστος θα είναι μικρό και οι αναμνήσεις πολύτιμες.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι  ένας διασκεδαστικός  τρόπος που σε βοηθά να μετατρέψεις το σπίτι σου σε  καταφύγιο διακοπών.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουμε πολύ χρόνο για να ασχοληθούμε με το σπίτι μας, θέλουμε όμως να δώσουμε σε αυτή την εποχή του έτους  εορταστική και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές ιδέες,  όπου  γρήγορα και απλά, χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο και χρήμα θα σου δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα και θα έχεις το χρόνο που έχει απομείνει για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα!

Φιόγκοι παντού!

Μεταμόρφωσε τις καρέκλες της τραπεζαρίας στολίζοντας την πλάτη τους με κόκκινους, πράσινους, χρυσούς ή καρό φιόγκους ανάλογα με το στυλ του υπόλοιπου χώρου.

inart Christmas Spirit

Δώσε ζωή σε παλιά μεταλλικά κηροπήγια και σερβίτσια που έχεις κάπου ξεχασμένα, γυάλισέ τα και ντύσε τα με κορδέλα. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσεις μια γιορτινή glamour πινελιά στο χώρο σου και φυσικά έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτά τα αντικείμενα.

Οι κορδέλες θα συμπληρώσουν υπέροχα το γιορτινό στολισμό σου, επέλεξε τις κατάλληλες έτσι ώστε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση σου.

inart Christmas Spirit

Γιρλάντες

Προτίμησε τις γιρλάντες που μοιάζουν με κλαδιά. Εδώ αφήνεις την φαντασία σου να κάνει μοναδικούς συνδυασμούς!

Είσοδος

Στόλισε την είσοδο του σπιτιού με γιρλάντες, είτε τυλίγοντας τυχόν εξωτερικές κολόνες και φτιάχνοντας ένα στεφάνι για την πόρτα, είτε δημιουργώντας έναν ωραίο συνδυασμό με κόκκινους ή χρυσούς φιόγκους και κουκουνάρια στο κατώφλι του σπιτιού.

inart-Christmas!

Βάλε φρέσκο πράσινο γύρω από την πόρτα σου και γλάστρες με φωτισμένα δεντράκια να πλαισιώνουν την πόρτα.

Μια μεγάλη κόκκινη κορδέλα με ένα τεράστιο φιόγκο πάνω στην πόρτα και τεχνητά κλαδιά γύρω-γύρω δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η διακόσμηση στην είσοδο του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο διότι είναι η πρώτη εντύπωση,  το "καλωσόρισμα" του σπιτιού, τόσο για τους επισκέπτες σου όσο και για εσένα.

Η γιορτινή, ζεστή και φιλόξενη αίσθηση θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σου και φυσικά θα φτιάχνει την διάθεση σου κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι.

Εσωτερικό

Στο  εσωτερικό του σπιτιού μπορείς να ντύσεις τα παράθυρά σου με γιρλάντα και να τη συνδυάσεις με κάποια διακοσμητικά στοιχεία, όπως π.χ. παλιές ευχετήριες κάρτες που έχουν χαθεί μέσα σε ένα κουτί στο πατάρι, κουκουνάρια, φιόγκους, ξύλινα στολίδια και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο! Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι.

inart Christmas spirit

Με τον ίδιο τρόπο δώσε γιορτινή όψη στο τζάκι  σου, τοποθετώντας μια σύνθεση με κεριά, γιρλάντες και τις κλασσικές κάλτσες του Αϊ Βασίλη.

Αν διαθέτεις εσωτερική σκάλα σπιτιού ντύσε τα κάγκελα με κορδέλα ή πράσινη γιρλάντα. Αν δυσκολεύεσαι να τα συνδυάσεις επέλεξε ένα σχέδιο όπως το καρό  ή μονόχρωμες κορδέλες και γιρλάντες για ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Διακόσμησε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου!

Γιορτινό τραπέζι

Με πολύ απλές κινήσεις μπορείς να διακοσμήσεις το γιορτινό σου τραπέζι και να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου. Σίγουρα θα έχεις μια γυάλινη ή λευκή πιατέλα.

Τοποθέτησε γκι, κουκουνάρια, κάστανα και ένα άσπρο κερί στο κέντρο. Όμορφο αποτέλεσμα που αφήνει το πνεύμα των Χριστουγέννων να εισέλθει στο σπίτι.

Christmas ornaments

Αυτές οι απλές και οικονομικές συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα φέρουν τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο σπιτικό σου αλλά και σε σένα, πόσο μάλλον όταν έχουν δημιουργηθεί με το προσωπικό σου γούστο.

Αν θέλεις κάτι πιο πλούσιο μπορείς να δεις τις προτάσεις της inart για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Christmas table

Ώρα για φιλί!

Μην ξεχάσεις το γκι! Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δώσουν ο ένας τον άλλο ένα φιλί σε περίπτωση που στέκονται κάτω από το γκι μαζί.

Μπορείς να βρεις  φρέσκο γκι σε  φυτώριο ή και στις λαϊκές αυτή την εποχή. Εναλλακτικά μπορείς να βρεις ψεύτικο. Κρέμασε το στην εξώπορτα, στο τζάκι ή σε ένα διαχωριστικό δωματίων και δέσε μια μικρή κόκκινη κορδέλα για να δείξει εορταστικό!

Christmas spirit

Μυρίζει Χριστούγεννα!

Γέμισε το σπίτι σου με μυρωδιές από πορτοκάλια, μήλα και κανέλα, από τα γλυκά που θα φτιάξεις! Οι όμορφες αναμνήσεις συνοδεύονται πάντοτε από μια ξεχωριστή μυρωδιά και αντίστροφα, μια μυρωδιά ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις!

Christmas smell!

Μουσική!

Ετοίμασε μια playlist, ή διάλεξε σταθμούς που παίζουν Χριστουγεννιάτικη μουσική για να ολοκληρώσεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Τέλος μην ξεχνάς ότι για το στολισμό του σπιτιού σου, στον διαδικτυακό τόπο της inart μπορείς να βρείς μοναδικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια!