Ανανεώστε το σαλόνι σας με ριχτάρια

inart-rixtari-1

Τα ριχτάρια στα έπιπλα του σαλονιού, αποτελούν μια απ’ τις πιο εύκολες λύσεις για τη χειμερινή διακόσμηση. Ανανεώνουν το χώρο και προσδίδουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ανάλογα με το χρώμα και το ύφασμα που θα επιλέξετε, μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερη ζεστασιά.

Τι θα πρέπει να υπολογίσετε προτού προχωρήσετε στην αγορά τους, έτσι ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή;

Καταρχήν υπολογίστε πόσα ριχτάρια θα χρειαστείτε. Θα ήταν προτιμότερο να βάλετε τα ίδια ριχτάρια πάνω σε όλα τα έπιπλα του σαλονιού - π.χ. αν έχετε έναν καναπέ και δύο πολυθρόνες, θα ήταν καλό να πάρετε ένα σετ των τριών.

Αυτό θα εξασφαλίσει την ομοιομορφία στο χώρο, ενώ με την αγορά ενός σετ θα εξασφαλίσετε καλύτερη τιμή σε σχέση με το να αγοράζατε τρια μεμονωμένα κομμάτια.

Η ομοιομορφία στο χώρο, μπορεί να εξασφαλιστεί επιλέγοντας σετ όπου το κάθε ριχτάρι έχει διαφορετικό μοτίβο, αλλά είναι φτιαγμένο από τα ίδια υλικά και τα ίδια χρώματα.

Όσον αφορά στα σχέδια και τα μοτίβα, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα ριχτάρια με ρίγες, με καρό, tartan και γενικά ο,τιδήποτε διαθέτει γεωμετρικά σχήματα.

Αυτό, διότι το ριχτάρι σπανίως παραμένει στη θέση του, με αποτέλεσμα οι γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα να «σπάσουν» οπτικά μέσα απ’ τις πτυχώσεις που θα δημιουργήσει το ύφασμα κι έτσι ο χώρος σας θα δίνει την αίσθηση του ασυγύριστου.

Στην επιλογή των υφασμάτων θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την ποιότητα. Αποφύγετε χνουδωτά ριχτάρια, ριχτάρια με πολλά κρόσια καθώς επίσης και αυτά με χαλαρή πλέξη.

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε μετρήσει την επιφάνεια των επίπλων σας έτσι ώστε να αγοράσετε ριχτάρια στα κατάλληλα μεγέθη. Αποφύγετε τα πολύ μικρά ή τα πολύ μεγάλα και προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε διαγώνια πάνω στην πολυθρόνα ή τον καναπέ για να φαίνεται το ύφασμα των επίπλων.

Ένας πολύ μοντέρνος τρόπος τοποθέτησης, είναι να διπλώσετε ένα μονόχρωμο ριχτάρι κατά μήκος του και να το τοποθετήσετε κάθετα στη μία άκρη του καναπέ.

Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε μια vintage πινελιά στο καθιστικό σας, οι πλεκτές κουβέρτες είναι ότι χρειάζεστε για το πετύχετε.