Το μαγικό φως των κεριών.
Τα κεριά είτε τοποθετούνται μέσα στο χώρο είτε έξω σε κήπους, προσθέτουν μυστήριο στην ατμόσφαιρα και υψηλή αισθητική. Είναι υπέροχο να χάνεσαι στο παιχνίδι που κάνουν οι φλόγες των κεριών, να ονειρεύεσαι και να παραδίνεσαι στον μαγικό κόσμο που σου προσφέρεται. inart blog post candle light 02 Η διακόσμηση του χώρου μας με κεριά είναι μια εύκολη και οικονομική λύση που θα αλλάξει την εικόνα του σπιτιού μας και θα αρέσει σε όλους. Για την επιλογή όμως των κεριών πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας κάποια πράγματα.
  • Το άρωμά τους - Μερικά κεριά μυρίζουν έντονα κηροζίνη και άλλα συστατικά και αρωματίζουν άσχημα το χώρο.
  • Τις ώρες καύσης τους - Μερικά κεριά είναι κούφια από τη μέση και κάτω και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως να σκάσει το κερί όταν φτάσει στο τέρμα του χωρίς να το καταλάβουμε.
  • Την ποσότητα λαδιού που περιέχει - Με αποτέλεσμα όταν ζεσταθεί να το αποβάλει και λερώσει το ύφασμα ή το έπιπλο που θα τοποθετηθεί.
inart blog post candle light 03 Τα καλά κεριά βέβαια ελαχιστοποιούν αυτά τα προβλήματα. Η inart έχει συμπεριλάβει στη συλλογή της μια πλούσια γκάμα κεριών σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. inart blog post candle light 04

Συμβουλές inart

Τα κεριά να τοποθετούνται πάντα μέσα σε πιατέλες, κεραμικές ή γυάλινες. Τα κεριά να μπαίνουν πάντα πάνω σε κηροπήγια ώστε να παίρνουν ύψος και να απογειώνουν τη διακόσμηση. Τα φανάρια να φιλοξενούν κεριά ανάλογα με το μέγεθός τους, έτσι ώστε η φλόγα του κεριού να καίει περίπου στη μέση του φαναριού. Να μην αφήνετε τα κεριά αναμμένα όταν είστε κουρασμένοι ή πρόκειται να φύγετε. inart blog post candle light 05

Tip από την inart

Αρωματίστε τον χώρο σας βάζοντας κόκκους καφέ στο λιωμένο κερί γύρω απ’ τη φλόγα και διακοσμήστε με κόκκους καφέ γύρω απ’ το κερί. Ανάψτε τα κεριά ενώ δεν έχετε αναπτήρα με μακρύ στόμιο, με ένα μακρύ μακαρόνι όπου θα ανάψετε τη μια του άκρη. Τα κεριά λόγω της λιπαρότητας τους έλκουν τη σκόνη, καθαρίστε με ένα πανί που θα το εμποτίσετε σε ένα λιποκαθαριστή(απορρυπαντικό, οινόπνευμα, πετρέλαιο…)