Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης με καθρέπτες

Καθρέπτες 1

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε πως μπορούμε να κάνουμε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν οι καθρέπτες. Σήμερα θα δούμε μερικές πρωτότυπες ιδέες, για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους καθρέπτες στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Οι καθρέπτες είναι από τα πιο κομψά και χρήσιμα αντικείμενα διακόσμησης. Ουδέτεροι, διαχρονικοί αλλά και μοντέρνοι, ταιριάζουν σε κάθε χώρο, άλλοτε δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του βάθους και άλλοτε εξαφανίζοντας μαγικά, ανεπιθύμητα δομικά στοιχεία.

Εντάξτε τους στη διακόσμηση του σπιτιού σας με πρωτοτυπία αλλά και λειτουργικότητα:

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέπτη πάνω σε ένα τραπέζι που στηρίζεται στον τοίχο δημιουργώντας ένα casual και ταυτόχρονα σοφιστικέ look. Ιδανικό για την είσοδο με μια κονσόλα, σε κάποιο διάδρομο ή στην κρεβατοκάμαρα.

Καθρέπτες 3

Χρησιμοποιήστε καθρέπτες για να γεμίσετε κάποιον κενό χώρο σε ένα hall ή μια σκάλα.

Συνδυάστε περισσότερους από έναν και παίξτε με τις ασυμμετρίες στα μεγέθη και τα σχήματα και το διαφορετικό ύφος στις κορνίζες.

Καθρέπτες 4

Καθρέπτες 6

Τολμήστε κάτι ασυνήθιστο όπως να ενσωματώσετε έναν καθρέπτη στην πόρτα ενός δωματίου δίνοντας μια ιδιαίτερη πινελιά στο decor σας και αυξάνοντας τη διάσταση του χώρου.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέπτη για τη διακόσμηση ενός εξωτερικού χώρου όπως ένα μπαλκόνι ή μια βεράντα και εκπλαγείτε ευχάριστα με το αποτέλεσμα.

Καθρέπτες 8

Καθρέπτες 8

Δημιουργήστε ένα μοναδικό wall art τοποθετώντας έναν μεγάλο καθρέπτη με μια έντονη κορνίζα στον τοίχο,  μέσα σε μια ακόμα μεγαλύτερη  άδεια κορνίζα εφόσον το μέγεθος του δωματίου σας το επιτρέπει.

Καθρέπτες 9

Καλύψτε μια ατέλεια ενός δωματίου με ένα μεγάλο επιδαπέδιο καθρέπτη που θα καμουφλάρει και θα μεγαλώσει το χώρο ενώ μπορεί με τη σωστή τοποθέτηση θα ενισχύσει και το φωτισμό του.

Καθρέπτες 10

Γράψτε με χρώμα και stencil το αγαπημένο σας απόφθευγμα ή ένα απόσπασμα κάποιου βιβλίο πάνω στην επιφάνεια ενός καθρέπτη και απολαύστε την αντανάκλασή του ανάμεσα από τις λέξεις και ένα μοναδικό κομμάτι για τον τοίχο σας.

Καθρέπτες 11

Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες. Αν λοιπόν έχετε εμπνευστεί αρκετά από τα παραπάνω, πατήστε εδώ για να δείτε την πλούσια συλλογή της inart σε καθρέπτες και ξεκινήστε τη μεταμόρφωση του χώρου σας!